Bijdrage van de Keerkring, Haarlem Nieuwsbrief Antroposana januari 2024

Edmond Schoorel over (zelf)opvoeding in het digitale tijdperk
 
Op dinsdagavond 8 oktober houdt voormalig antroposofisch kinderarts Edmond Schoorel een inleiding over opvoeding en zelfopvoeding in het digitale tijdperk. Na een korte pauze kunnen we hier met elkaar over in gesprek gaan.
 
De elektronische media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Wat zouden we onthand zijn, als we het ineens zonder onze smartphone, tablet, computer en TV zouden moeten stellen. Of zijn het juist de jongeren en de niet-meer-zo jongeren met de smartphone in de hand en dopjes in de oren, die onthand zijn? Zijn we eigenlijk slaaf geworden van de elektronische media? Wat gebeurt er met ons en onze kinderen, als we de virtuele wereld en de analoge wereld niet meer uit elkaar kunnen houden? Of is dat onderscheid misschien niet van belang? In welke wereld leven we, als de moderne media de kinderen mede opvoeden?
 
Edmond Schoorel is schrijver van het boekje Beeldschermbeelden en het cahier VERBEELDEN. Over zijn werk als antroposofisch kinderarts in het mede door hem opgerichte Kindertherapeuticum in Zeist schreef hij De eerste zeven jaar, ontwikkelingsfysiologie. Sinds twee jaar werkt hij vanuit zijn eenmansbedrijfje RIJNGOUD Stroombeelden van kinderlijke ontwikkeling.
Dinsdag 8 oktober, 20.00 – 22.00 uur
Van Dam Huis, Prinsenbolwerk 3B, Haarlem
Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar secr.keerkring@gmail.com onder vermelding van ‘aanmelden’
Kosten: € 7,50 voor leden, € 12,50 euro voor niet-leden

Word lid

Word lid en ontvang 3x per jaar ons inspirerende ledenmagazine Ita. Ook ontvang je 4x per jaar onze nieuwsbrief met nieuws over antroposofische gezondheidszorg en tips over bijeenkomsten en conferenties. Antroposana strijdt voor behoud van antroposofische gezondheidszorg en daar hebben we je steun bij nodig. Want met jouw steun is deze zorg er voor iedereen!