< Naar het nieuwsoverzicht

Introductie Wieneke Groot

Zaterdag 8 maart - In november 2013 trad Wieneke Groot toe tot het bestuur van Antroposana. Zij stelt zich graag aan u voor.

Wieneke GrootOpgegroeid met zuurdesembrood, biologisch-dynamisch voedsel, kwarkwikkels, kruidenthee  en de Vrije School ontdekte Wieneke al vroeg dat ze thuis een andere set waarden had dan de mensen om haar heen.

Tegelijkertijd ontdekte ze dat antroposofen vaak intern gericht zijn en snel in vaktaal vervallen. Dat maakte het soms lastig om in de gewone wereld helder te maken wat de toegevoegde waarde kan zijn van antroposofie.

Wieneke wil graag dat het antroposofisch gedachtengoed dat door organisaties als uitgangspunt gebruikt wordt, beter over het voetlicht gebracht wordt. Dat antroposofie beter begrepen wordt.

Antroposana wil de belangen behartigen van mensen die gebruik maken van antroposofische zorg. In deze tijden waarbij de financiële argumenten het vaak winnen van de inhoudelijke wil zij zich graag inzetten voor groei van Antroposana.

"We leven in een verandering van tijdperken waarin organisaties steeds meer horizontaal georganiseerd worden, gericht op netwerken en bottom-up. Dat betekent dat er ook een andere sturing nodig is. Daar ligt een mooie uitdaging voor Antroposana", aldus Wieneke.

Wieneke zal zich onder andere gaan bezig houden met de website, die ook aan deze sturing en communicatiemogelijkheden aangepast moet worden en waarbij tegelijkertijd de kosten binnen de perken moeten blijven.